Политика за поверителност и информация за "бисквитките"

“ПР ПЕНЧЕВ ЕООД” зачита и уважава неприкосновеността на личния живот на клиентите си и гарантира в максимална степен защитата на личните им данни. Настоящата Политика за поверителност и защита на личните данни е изготвена и се основава на действащото българско и европейско законодателство в областта на защитата на личните данни. Настоящата Политика за поверителност регулира обработването на лични данни на физически лица или представители на юридически лица на нашия уебсайт: www.prpenchev.com, наричан по-долу "Сайта", във връзка с услугите, предоставяни от „ПР ПЕНЧЕВ" ЕООД, включително предоставяни чрез и достъпни на Сайта. Нaстоящата Политика за поверителност, заедно с Общите условия за ползване и Политиката за използване на "бисквитки", упоменати в Сайта, определят правилата, които „ПР ПЕНЧЕВ" ЕООД ще спазва при обработване на лични данни, които събираме от Вас или за Вас, или които Вие ни предоставяте. 

Какво регламентират тези Правила за поверителност и на какво законово основание? 

От 25 май 2018 година в България започва да се прилага Общ регламент за защита на личните данни GDPR (Регламент (ЕС) 2018/1725 на Европейския парламент и на Съвета от 23 октомври 2018 г. относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни). Целта му е да уеднакви политиките на държавите-членки на ЕС, свързани със събирането и използването на лични данни. Друга негова цел е да гарантира правото Ви на неприкосновеност, да защити вашите лични данни, за да даде повече сигурност срещу злоупотреби с личната информация на всеки от нас. Новият регламент идва с редица изисквания, които „ПР ПЕНЧЕВ" ЕООД прилага и с които може да се запознаете тук. Сред тях са: 

  • Да Ви информира какви данни използваме;

  • Да Ви информира защо ги използваме;

  • Да иска Вашето съгласие, за да ги използваме;

  • Да Ви дадем възможност да променяте съгласието си за различни цели през този сайт, за да имате повече свобода;

  • Да Ви гарантира правото да поискате коригиране на Вашите данни, тяхното изтриване, както и да „бъдете забравени“. В допълнение, можем да Ви предоставим данните за сваляне или да ги трансферираме, ако ни уведомите и се легитимирате по съответните начини;

  • Да посочваме всички трети лица/други компании, с които обменяме Вашите данни. Имайте предвид, че интернет е глобална мрежа, ние често използваме стандартизирани услуги, които да регистрират влизане в Сайта и да проследят поведение в анонимизиран вариант, например Google Analytics.

Всички данни, благодарение на които може да бъде идентифициран даден потребител, се считат за лични данни. Такива могат да бъдат имейл, имена, мобилен телефон, адрес на живеене, IP адрес.

Какви данни се събират от посетителите, използващи формата за запитване в секция „Контакти“?
„ПР ПЕНЧЕВ" ЕООД събира от потребителите, които използват формата за контакт, инсталирана в Сайта в секция „Контакти“ само име и имейл адрес. Целта е да осъществим обратна връзка и да установим как бихме могли да Ви бъдем полезни. За разлика от други сайтове www.prpenchev.com не събира данни от ваш профил в социалните мрежи Facebook, Twitter и Instagram.

 

Данни, събирани за всички посетители на Сайта: 

„ПР ПЕНЧЕВ" ЕООД събира данни за всички посетители следните данни единсвено с цел да измери статистиката на посещаемостта си: 

  • IP адрес;

  • Идентификатор на потребителя с висока степен на уникалност;

  • Идентификатор на устройство (device ID) за мобилни апликации, с висока степен на уникалност;

  • Идентификатор на браузъра, с висока степен на уникалност;

  • История на посетените страници, включително и вторична обработка, с цел установяване на предпочитанията Ви към определени типове съдържание;

Данни, събирани от прочитане на бисквитки: 

Когато потребителите използват Сайта, сред данните, които помагат да разберем как услугите ни работят по най-добрия начин и за да ги направим още по-добри за Вас, са бисквитките. Те представляват малки текстови файлове, които се изпращат от уеб сървъра към използвания браузър и се съхраняват на устройството Ви, за да може сайтът да го разпознава. Така когато посетите страницата повече от един път, тя ще се зарежда много по-бързо и по-лесно на вашия браузър. Има два вида бисквитки – постоянни и временни или "сесийни" бисквитки. Постоянните бисквитки се съхраняват като файл на Вашия компютър или мобилно устройство за по-дълъг период от време. Сесийните бисквитки се съхраняват временно в компютъра Ви, когато посещавате Сайта, но се изтриват в момента, в който затворите страницата. Повечето бисквитки не съдържат чувствителна информация за Вас или лични данни, с които можем да Ви идентифицираме пряко. Целите, за които използваме бисквитките, са най-основно следене на поведението Ви в следните направления: 

  • Проследяване на секциите, които посещавате в Сайта;

  • Колко време отделяте в Сайта;

  • Кога посещавате нашия Сайта;

На кого споделяме и разкриваме вашите лични данни? 
Понякога записваме част от информацията на наши сървъри или я изпращаме на трети страни. Това се налага, за да можем да осигурим по най-добър начин използването на нашите услуги, а понякога - и изобщо за да можем да осигурим наличност и достъпност на използваната от вас услуга.

„ПР ПЕНЧЕВ" ЕООД не дава право на използване, не продава, не разкрива и не споделя информация за вас (лични данни по смисъла на GDPR) с други лица или с несвързани компании, освен когато това се налага, за да Ви предостави заявени от Вас услуги и когато Вие сте предоставили Вашето разрешение.

Ако не искате да изпращаме информацията към някои от нашите партньори, може да оттеглите Вашето съгласие като пишете на data@prpenchev.com.

Защита на информацията

„ПР ПЕНЧЕВ ЕООД“ пpиeмa cигypнocттa нa инфopмaциятa нaпълнo cepиoзнo. Зaтoвa вcяĸa личнa инфopмaция ce cъxpaнявa нa нaшитe cъpвъpи и e зaщитeнa c пoдxoдящи мepĸи зa cигypнocт. Hиe нe paзĸpивaмe, не пpoдaвaмe, не зaмeнямe, не oтдaвaмe Baшaтa личнa инфopмaция на трети лица без Вашето изрично съгласие. Hиe гapaнтиpaмe cигypнocттa нa личнитe Bи дaнни и нe ги пpeдocтaвямe нa тpeти cтpaни, ocвeн aĸo тe нe ca изиcĸaни oт дъpжaвни opгaни или длъжнocтни лицa, ĸoитo cпopeд дeйcтвaщoтo зaĸoнoдaтeлcтвo ca oпpaвoмoщeни дa изиcĸвaт и cъбиpaт тaĸaвa инфopмaция пpи cпaзвaнe нa зaĸoнoвo ycтaнoвeнитe пpoцeдypи във вpъзĸa c изпълнeниe нa зaĸoнa, юpидичecĸи пpoцeдypи или зa дa ce cпaзят нacтoящитe ycлoвия. Tpeти cтpaни мoгaт дa зaпиcвaт и чeтaт биcĸвитĸи (сооkіеѕ) нa Baшия бpayзъp или дa пoлзвaт Уeб бpoячи (wеb bеасоnѕ) зa дa cъбиpaт инфopмaция. Taзи инфopмaция мoжe дa бъдe изпoлзвaнa пpи пoĸaзвaнe нa peĸлaми в yeб caйтoвe. Зa дa пpeдoтвpaтитe зaпиcът нa биcĸвитĸи нa Baшия ĸoмпютъp, мoжете да зaбpaнeтe зaпиcът нa биcĸвитĸи, чpeз пpoмянa нacтpoйĸитe нa бpayзъpa Ви. 

 

Колко време съхраняваме информацията?


Съхраняването на данните продължава, докато разполагаме с основание за тяхното съхранение. Например – наш потребител е дал съгласието си да събираме и обработваме информация за него.
Прилагаме следните срокове за съхраняване на различните типове лични данни според тяхната цел, а именно: 

  • За целите на измерване на потребителското поведение на Сайта от – според периода на валидност на записването на съответната бисквитка;

  • За целите за използването на услугите, вписани в Сайта – в зависимост от желанието Ви и периода на сътрудничество. Данните ви могат да спрат да бъдат използвани след Ваше желание, описано в имейл до data@prprnchev.com

По отношение на трафичните данни се прилага Законът за електронните съобщения и данните се съхраняват в рамките на 6 месеца. 


Вашите Права във връзка с обработването на Личните ви данни

1. Общи права
Във връзка с обработване на лични данни, имате следните права, които може да упражните Във всеки момент, докато съхраняваме или обработваме личните Ви данни, като изпратите заявление до „ПР ПЕНЧЕВ" ЕООД, по електронен път на имейл: data@prpenchev.com
Имате право да поискате от “ПР ПЕНЧЕВ" ЕООД да коригира без ненужно забавяне, неточните Ви лични данни, както и данните, които не са вече актуални:

  • личните си данни във вид удобен за прехвърляне на друг администратор на лични данни, или да поискате ние да го направим, без да бъдете възпрепятствани от наша страна (право на преносимост);

  • личните Ви данни да бъдат изтрити без ненужно забавяне при наличието на някое от законовите основания за това;

  • да ограничи обработването на личните Ви данни, като в този случай данните Ви ще бъдат само съхранявани, но не и обработвани. 

Имате право също:

  • да оттеглите Вашето съгласие за обработката на личните Ви данни по всяко време с отделно искане, отправено до „ПР ПЕНЧЕВ“, при обработване основаващо се на дадено съгласие;

  • да възразите срещу обработването на личните си данни;

  • да възразите срещу автоматизирана обработка, включително профилиране;

  • да не бъдете обект на решение, основаващо се единствено на автоматизирано обработване, включващо профилиране;

 

2. Имате право на жалба до надзорния орган 
В случай, че желаете да подадете жалба относно обработката на личните ви данни от „ПР ПЕНЧЕВ" ЕООД, можете да го направите на посочените данни за контакт на Администратора или директно на Длъжностно лице по защита на данните (на посочените по-горе данни за контакт). Имате право да подадете жалба направо до надзорния орган, като компетентният за това орган е Комисията за защита на личните данни, адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2 (www.cpdp.bg).
 

Контакти:
Администратор: „ПР ПЕНЧЕВ" ЕООД, ЕИК: 205783997, София, Република България.

Длъжностно лице по защита на данните: data@prpenchev.com 

Публикувано на 15.08.2019 г.