top of page

Как работи WhatsApp Business и защо да го използваме?



WhatsApp Business е един от маркетинговите инструменти, които все по-често се използват от малкия бизнес в България. Приложението е много интуитивно и лесно за работа. Определено можем да кажем, че би било полезно за всеки собственик на малък бизнес, защото дава още една възможност за промотиране на дейността и директна комуникация с клиентите. В WhatsApp Business може да се въведе кратко описание на бизнеса, да се добави снимка, да се дефинира категория, да се добавят също адрес, работно време и данни за контакт.


Предлага и интелигентен инструмент за отговор, наречен “Бърз отговор”. Когато Ваш клиент зададе въпрос, на който сте отговаряли няколко пъти, вече има възможност да отговорите за секунда - натискате клавиша за наклонена черта напред (/) и ще видите всички бързи отговори, които преди това сте ползвали за отговор за други клиенти. Така отговаряте отново с Ваши думи, но не губите време да пишете отново текста. Тази функция не присъства в обикновеното приложение WhatsApp. 



Има още една полезна функция, която улеснява клиентите да започнат чат. В обикновеното приложение първо се записва номера в указателя на телефона и чак след това може да се започне чат. С тази бизнес версия това условие отпада и комуникацията става още по-лесна. 

Kommentare


bottom of page